Over mij

Mijn naam is Brechje Schoen en ik ben in 2010 afgestudeerd aan Academie Minerva richting theatervormgeving en dit jaar (juni 2015) studeer ik af als docent beeldende kunst en vormgeving.

Ik geef een aantal uur per week lessen beeldende vorming en tekenen op het Parcival College en een dag in de week geef ik theaterles aan mensen met een beperking bij Werktheater Môi

Daarnaast geef ik theater en beeldend workshops op basisscholen. Ik bied 1 of meerdere middagen aan waarmee ik met de kinderen aan de slag ga om bijvoorbeeld een voorstelling te maken. Dit kunnen schimmenspel voorstellingen, of poppentheater, of ‘gewone’ voorstellingen zijn waarin ze zelf spelen.
De workshops zijn zo gemaakt, dat kinderen alle onderdelen, die bij het maken van een theatervoorstelling komen kijken, meemaken. Ik deel de groep op in subgroepjes en elk groepje krijgt een taak. Dit kan zijn het maken van de schimmen/poppen, de decors, de kostuums, het draaiboek, de techniek als het geluid en licht en er is natuurlijk een regisseur.
Door de kinderen alle delen van de voorstelling in handen te geven, wordt het echt hun voorstelling. Ik begeleid ze in alle onderdelen en zo staat er aan het eind van de dag of dagen een theatervoorstelling, gemaakt door de kinderen zelf, die opgevoerd kan worden aan publiek.

Bent u geïnteresseerd in een workshop en heeft u vragen of bent u gewoon nieuwsgierig, neem gerust contact met mij op!

 

Reacties zijn gesloten.